Izjava o privatnosti

Ovu web stranicu (u daljnjem tekstu „web stranica”) omogućuje Vam Bayer d.o.o., Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb, OIB:56386591827 (u daljnjem tekstu “nas” ili “mi”). Za dodatne informacije o pružatelju web stranice pogledajte naš impresum.

Obrada osobnih podataka

U nastavku Vam želimo pružiti informacije o postupanju s Vašim osobnim podacima kada koristite našu web stranicu. Osim ako nije drugačije navedeno u sljedećim poglavljima, pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka proizlazi iz činjenice da je takva obrada potrebna kako bi Vam funkcionalnosti web stranice koje ste zatražili bile dostupne (članak 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka).

Korištenje naše web stranice

Pristupanje našoj web stranici

Kada pristupite našoj web stranici, Vaš preglednik će prenijeti određene informacije na naš web poslužitelj. To se radi iz tehničkih razloga i potrebno je kako bismo Vam omogućili pristup traženim informacijama. Kako bi Vam se olakšao pristup web stranici, sljedeće informacije se prikupljaju, nakratko pohranjuju i upotrebljavaju:

 • IP adresa
 • Datum i vrijeme pristupa
 • razlika u vremenskoj zoni u odnosu na vrijeme po Greenwichu (GMT)
 • Sadržaj zahtjeva (određeno web mjesto))
 • Status pristupa / šifra HTTP statusa
 • Količina prenesenih podataka
 • Web stranica koja traži pristup
 • Preglednik, postavke jezika, verziju operativnog sustava softvera i površina preglednika

Nadalje, radi zaštite naših legitimnih interesa, pohraniti ćemo takve informacije na ograničeno vrijeme kako bismo mogli pokrenuti praćenje osobnih podataka u slučaju neovlaštenog pristupa ili u slučaju pokušaja neovlaštenog pristupa našim poslužiteljima (članak 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka).

Postavljanje kolačića

Što su kolačići?

Ova web stranica upotrebljava takozvane „kolačiće”. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju u memoriji Vašeg uređaja putem preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. željeni jezik ili postavke web stranice) koje nam Vaš preglednik može (ovisno o vijeku trajanja kolačića) ponovno poslati kada sljedeći put posjetite našu web stranicu.

Koje kolačiće upotrebljavamo?

Razlikujemo dvije glavne kategorije kolačića: (1) nužne kolačiće, koji su ključni za pregledavanje web stranice i korištenje njezinog sadržaja, i (2) neobvezne kolačiće (npr. analitički kolačići, ciljani kolačići, funkcionalni kolačići) koji primjerice služe za analizu web stranice, personalizaciju web stranice i za marketinške svrhe. Gumb u nastavku vodi na Centar za postavke privatnosti i pruža detaljni opis neobveznih kolačića koji se koriste:

Popis kolačića

Kolačić predstavlja mali komad podataka (tekstnu datoteka) koji web-mjesto, kad ga korisnik posjeti, pregledniku šalje upit o spremanju na vaš uređaj kako bi upamtio podatke o vama, primjerice jezik koji preferirate ili podatke za prijavu. Te kolačiće postavljamo mi i oni se nazivaju kolačićima prve strane. Upotrebljavamo i kolačiće treće strane koji ne dolaze iz iste domene na kojoj se nalazi web-mjesto koje posjećujete, a služe za oglašavanje i marketing. Točnije, kolačiće i ostale tehnologije za praćenje upotrebljavamo u sljedeće svrhe:

Potpuno neophodni kolačići

Ovi su kolačići potrebni kako bi web stranica funkcionirala i nije ih moguće isključiti u našim sustavima. Obično se postavljaju samo na radnje koje ste izvršili, a koje predstavljaju zahtjev za uslugama, poput postavljanja postavki o privatnosti, prijave ili ispunjavanja obrazaca.

Naravno, našu web stranicu možete upotrebljavati i bez postavljanja bilo kakvih kolačića. U svom pregledniku u bilo kojem trenutku možete konfigurirati ili potpuno isključiti upotrebu kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničenja funkcija ili imati štetne učinke na korisničku prilagođenost naše web stranice.

Analitički kolačići

Analitički kolačići pomoći će nam da analiziramo vaše korištenje web stranice. Podaci prikupljeni u vezi s vašim korištenjem naše web stranice (npr. referentni URL, naše web stranice koje ste posjetili, vrsta vašeg preglednika, vaše jezične postavke, vaš operativni sustav, razlučivost zaslona) bit će preneseni na poslužitelj našeg dobavljača, gdje će biti pohranjeni i analizirani. Nakon toga će nam odgovarajući rezultati biti dostupni u anonimnom obliku. Tijekom ovog postupka vaši podaci o korištenju neće biti povezani s vašom čitavom IP adresom. Za više pojedinosti pogledajte Izjavu o privatnosti.

Podložno Vašoj privoli

Neobvezne kolačiće koristimo samo ako smo pribavili Vašu prethodnu privolu (članak 6. stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka). Kada prvi put pristupite našoj web stranici, pojavit će se natpis u kojem će se od Vas zatražiti da nam date svoju privolu za postavljanje neobveznih kolačića. Ako date svoju privolu, postavit ćemo kolačić na Vaše računalo i natpis se više neće pojaviti sve dok je kolačić aktivan. Nakon isteka vijeka trajanja kolačića ili ako ga sami izbrišete, natpis će se ponovno pojaviti kada sljedeći put posjetite našu web stranicu te će ponovo tražiti Vašu privolu.

Kako spriječiti postavljanje kolačića

Naravno, našu web stranicu možete koristiti i bez postavljanja kolačića. U svom pregledniku u bilo kojem trenutku možete konfigurirati ili potpuno isključiti upotrebu kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničenja funkcija ili negativno utjecati na korisničku prilagođenost naše web stranice. U bilo kojem trenutku možete prigovoriti na postavljanje neobveznih kolačića korištenjem opcije prigovora u Centru za postavke privatnosti.

Analiza web stranice i online bihevioralno oglašavanje

Online bihevioralno oglašavanje putem Facebooka. Ova web stranica koristi uslugu online bihevioralnog oglašavanja tvrtke Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska (koristeći Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD kao podobrađivač) (“Facebook”). Facebook će analizirati vašu upotrebu ove web stranice. U tu svrhu koristimo kolačiće koji su detaljnije opisani u gornjoj tablici. Podaci koje Facebook prikupi u vezi s vašom upotrebom naše web stranice bit će prenosi se na poslužitelj Facebooka u SAD-u, gdje će biti pohranjen i analiziran. Ove informacije uključuju referentni URL, vrstu vašeg preglednika, postavke vašeg jezika, vaš operativni sustav, razlučivost vašeg zaslona i daljnje informacije ovisno o implementiranim događajima piksela ( npr. "kupnja": obrađuje vrstu, ID i broj odabranog artikla kao i podatke o plaćanju i valutu; "pretraži": obrađuje niz za pretraživanje, kada tražite proizvod na našoj web stranici; "pregled sadržaja": obrađuje ID sadržaja, naziv, vrsta, valuta i vrijednost). Mi i naš partner Facebook koristit ćemo ove informacije kako bismo bolje prilagodili naše oglase vama i vašim interesima, kako bismo ograničili koliko puta vam se prikazuje isti oglas, kako bismo procijenili učinkovitost promotivnih kampanja i kako bismo bolje razumjeli ponašanje posjetitelja nakon pogledali su određeni oglas. Kada posjetite svoju vremensku traku na Facebooku ili druge web stranice Facebookove oglasne mreže (tzv. "mreža publike"), prilagođeni feedovi prilagođeni vašim interesima mogu vam se prikazati na temelju informacija prikupljenih na našoj web stranici. Štoviše, sklapanjem posebnih ugovora s Facebookom osiguravamo održavanje odgovarajuće razine zaštite podataka s obzirom na obradu osobnih podataka od strane Facebooka u SAD-u. Možete u bilo kojem trenutku povući svoj pristanak na ovaj prijenos informacija na Facebook u svrhe online bihevioralnog oglašavanja administriranjem vašeg pristanka u Centru za postavke privatnosti [molimo da se povežete s OneTrust Cookie Module], u kojem slučaju će se postaviti kolačić za isključivanje . Imajte na umu da će ovo spriječiti bilo kakav prijenos informacija na Facebook samo ako ne izbrišete opt-out kolačić. Facebook je odgovoran za obradu vaših osobnih podataka koje Facebook prikuplja izravno s naše web stranice za online bihevioralne oglašivačke usluge. Budući da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje prikupljaju i obrađuju treće strane, nismo u mogućnosti davati obvezujuće informacije o opsegu i svrsi takve obrade Vaših osobnih podataka. Stoga posjetite Facebookove informacije o privatnosti podataka kako biste dobili dodatne informacije o tome kako Facebook obrađuje vaše osobne podatke i koliko dugo. U vrijeme pripreme ove izjave o privatnosti, informacije o Facebooku bile su dostupne u njihovoj politici privatnosti. 

Analiza web stranice pomoću Googlea

Na našoj web stranici koristimo uslugu mrežne analize društva Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države ("Google"). Google će u naše ime analizirati Vaše korištenje naše web stranice. U tu svrhu koristimo kolačiće koji su detaljnije opisani u gornjoj tablici. Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem naše web stranice (npr. referentni URL, naše web stranice koje ste posjetili, vrsta Vašeg preglednika, Vaše jezične postavke, Vaš operativni sustav, razlučivost zaslona) bit će prenesene na Googleov poslužitelj u SAD radi pohrane i analize. Zatim ćemo rezultate te analize dobiti u anonimnom obliku. Tijekom tog postupka, Vaši podaci o korištenju neće biti povezani s Vašom punom IP adresom. Na web stranici smo aktivirali Googleovu funkciju anonimiziranja IP adrese, koja će nakon svakog podatkovnog prijenosa Googleu izbrisati posljednjih 8 bitova (vrsta IPv4) ili posljednjih 80 bitova (vrsta IPv6) vaše IP adrese.

Nadalje, sklapanjem posebnih ugovora s Googleom jamčimo odgovarajuću razine zaštite podataka u odnosu na obradu osobnih podataka koju Google obavlja u SAD-u.

Svoju privolu za korištenje analize web stranice možete povući u bilo kojem trenutku na način da preuzmete i instalirate pruženi Googleov dodatak za preglednik  ili upravljanjem Vašim privolama u Centru za postavke privatnosti [please link to the OneTrust Cookie Module], a u tom će se slučaju postaviti kolačić za odjavu. Obje opcije spriječiti će primjenu analize web stranice sve dok koristite preglednik na kojem ste instalirali dodatak odnosno ako ne izbrišete kolačić za odjavu.

Dodatne informacije o usluzi Google Analytics dostupne su u Uvjetima korištenja Google Analyticsa, Smjernicama o privatnosti i zaštiti podataka Google Analyticsa te u Googleovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Informacije o nuspojavama i pritužbama na kvalitetu

Ova web stranica nije namijenjena niti osmišljena za komunikaciju o nuspojavama, nedostatku terapijskog učinka, pogreškama u lijekovima, proizvodima sa sivog tržišta / krivotvorenim lijekovima, netočnoj ili neispravnoj upotrebi, pritužbama na kvalitetu i/ili drugim problemima koji se odnose na sigurnost ili kvalitetu proizvoda društva Bayer. Ako želite prijaviti nuspojave ili podnijeti pritužbu na kvalitetu, molimo obratite se Vašem zdravstvenom radniku (npr. liječniku ili ljekarniku), lokalnom zdravstvenom tijelu ili upotrijebite e-mail: pv.see@bayer.com ili mob.: +385 99 217 5150.

Ako nam ipak prijavite neželjene nuspojave ili druge probleme u vezi sa sigurnošću ili kvalitetom Bayerovih proizvoda, bit ćemo zakonski dužni postupati u vezi s Vašom komunikacijom i možda ćemo Vas morati kontaktirati radi pojašnjenja. Nakon toga, možda ćemo morati obavijestiti nadležna zdravstvena tijela o problemima koje ste prijavili. U tom kontekstu, Vaši će se podaci proslijediti u pseudonimiziranom obliku, tj. neće se proslijediti informacije pomoću kojih Vas je moguće izravno identificirati. Možda ćemo također morati proslijediti pseudonimizirane obavijesti kompanijama iz naše grupe i partnerima s kojima surađujemo, u mjeri u kojoj su oni također dužni obavijestiti nadležna zdravstvena tijela.

Dodatne informacije o privatnosti podataka i prijavama nuspojava dostupne su u Bayerovoj Izjavi o privatnosti podataka o farmakovigilanciji i Izjave o privatnosti u području osiguranja kvalitete proizvoda.

Primatelji osobnih podataka

Naručena obrada

Za obradu Vaših osobnih podataka u određenoj ćemo mjeri koristiti specijalizirane pružatelje usluga koji obrađuju Vaše podatke u naše ime (npr. IT-podrška ili cloud usluge).

Pružatelje takvih usluga pažljivo odabiremo i redovito nadgledamo. Na temelju odgovarajućih sporazuma o obradi podataka, oni će obrađivati osobne podatke isključivo sukladno našim uputama.

Povezana društva

Vaše osobne podatke možemo dijeliti sa svojim povezanim društvima iz Bayer grupe, kada je to nužno za gore opisane svrhe.

Državna tijela i institucije

Vaše osobne podatke možemo dijeliti s tijelima za provedbu zakona ili drugim državnim tijelima i institucijama ako je to zakonski potrebno ili nužno za gore opisane svrhe.

Vanjski odvjetnici

Kako bismo podržali pravne odluke te podnosili pravne zahtjeve ili se od njih branili, možemo dijeliti Vaše osobne podatke s vanjskim odvjetnicima.

Potencijalni kupci u kontekstu spajanja i preuzimanja

Vaše osobne podatke možemo dijeliti s potencijalnim kupcem u slučaju preuzimanja, spajanja ili bilo koje druge vrste korporativnog prijenosa ili prijenosa imovine koji uključuje promjenu vlasništva ili kontrole koja se odnosi na nas ili naše usluge.

Informacije o Vašim pravima

 • Sljedeća prava su Vam općenito dostupna u skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka:
 • pravo na informacije o Vašim osobnim podacima koje pohranjujemo;
 • pravo da zatražite ispravak, brisanje ili ograničenu obradu svojih osobnih podataka;
 • pravo na ulaganje prigovora na obradu zbog našeg legitimnog interesa ili javnog interesa, osim ako možemo dokazati da postoje uvjerljivi i opravdani razlozi koji imaju prednost pred Vašim interesima, pravima i slobodama, ili da se takva obrada provodi u svrhu dokazivanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;
 • pravo na prenosivost podataka;
 • pravo na podnošenje pritužbe tijelu za zaštitu podataka;
 • Ako ste dali svoju privolu za obradu Vaših osobnih podataka, u bilo kojem trenutku i s budućim učinkom možete povući svoju privolu. Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade prije povlačenja.

Kontakt

Ako imate pitanja u vezi s privatnosti podataka ili ako želite ostvariti svoja prava, molimo Vas da se obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka na sljedećoj adresi:

Službenik za zaštitu osobnih podataka

zastita.podataka@bayer.com
Bayer d.o.o.,
Radnička cesta 80,
10000 Zagreb

Izmjene i dopune izjave o privatnosti

Povremeno možemo ažurirati svoju izjavu o privatnosti. Ažuriranja naše Izjave o privatnosti bit će objavljena na našoj web stranici. Sve izmjene i dopune stupaju na snagu nakon objavljivanja na našoj web stranici. Stoga Vam preporučujemo da redovito posjećujete stranicu kako biste se informirali o mogućim ažuriranjima.

 

Izjava od dana: 08/08/2023